Onze geschiedenis

In september 1927 begon van Eeden sr. in de Havenstraat 9 in Noordwijkerhout een bakkerij en een winkel. Daarmee werd de basis gelegd voor een jarenlange bakkerstraditie. De eerste jaren waren echt pionierswerk, maar door hard werken en een prima kwaliteit brood, koek en gebak groeide gestaag een klantenkring. Dit werd ook bereikt door de bezorging en het rond venten van vers brood en banket. De winkel was toen het domein van mevr. van Eeden met behulp van enkele medewerksters. Later hielpen ook de kinderen mee. De nieuwbouw in 1955 werd nog gerealiseerd door dhr. van Eeden sr. De winkel en de bakkerij werden verplaatst naar de Havenstraat 5. De winkel en de bakkerij kregen zo meer ruimte. In 1959 werd de bakkerszaak overgenomen door Henk en Piet van Eeden. Door de goede samenwerking tussen beiden, groeide het bedrijf. Er werd een tweede filiaal geopend aan de Kerkstraat in Noordwijkerhout. In de loop der jaren gingen de zoons van Piet van Eeden steeds meer in de bakkerij werken. Ad en René van Eeden zijn van kleins af aan opgegroeid met het bakkers vak. De passie voor dit mooie vak is bij de twee broers groot.

Ad en René van Eeden

In 1988 werden de twee broers, Ad en René, mede-eigenaren van bakkerij van Eeden. Piet van Eeden ging steeds minder werken in het bedrijf om zo ruimte te maken voor de volgende generatie. Na een aantal jaren waren Ad en René van Eeden de enige twee vennoten. In 1992 volgde een enorme verbouwing binnen het bedrijf bakkerij van Eeden. Deze verbouwing nam ruim 2 jaar in beslag. De bakkerij en winkel werden vergroot en compleet vernieuwd. Op die manier konden de twee broers hun doorgroei wensen realiseren. Bakkerij van Eeden groeiden snel. Ook werd er geleverd aan supermarkten in het dorp.

de Echte bakker

Sinds 2004 mogen wij ons Echte bakker noemen doordat wij zijn toegetreden tot het Echte Bakkersgilde. Dit is een club van bakkers waarbij alleen toegetreden mag worden als er wordt voldaan aan hoge eisen op het gebied van kwaliteit, bediening, hygiëne en presentatie. Deze eisen worden continu getoetst door het Nederlands Bakkerij Centrum, een onafhankelijke instelling die brood- en banketkeuringen uitvoert.

Horeca in de gehele Bollenstreek

In de loop der jaren is Echte bakker van Eeden ook steeds meer gaan leveren aan horeca in de gehele Bollenstreek. Dit leidde tot meer productie en dus was ook meer capaciteit nodig. In 2018 volgde een nieuwe grote verbouwing. De broodbakkerij kreeg een metamorfose. De verbouwing werd in twee gedeeltes uitgevoerd. Allereerst werd een nieuwe rijskast geplaatst. Daarna volgde het plaatsten van vier nieuwe ovens. Vooral de aanschaf van een stenen vloeren oven is uniek. In deze oven wordt het brood op authentieke wijze gebakken op een stenen vloer. Dit zorgt voor een optimale smaak ontwikkeling en een heerlijke krokante korst. Door deze schaalvergroting en verbetering van het apparatuur kan Echte bakker van Eeden weer jarenlang zorgen voor het lekkerste brood en gebak.

De nieuwe generatie

De nieuwe generatie van Eeden was inmiddels ook al een aantal jaar werkzaam binnen het bedrijf. Bij Jim van Eeden, de zoon van Ad van Eeden, ontstond al snel de passie voor het bakkers vak. Volgens Jim is het werken met pure grondstoffen en het proces van bloem tot brood prachtig. In 2019 leidde dit tot de toetreding van Jim van Eeden binnen de V.O.F. van Eeden. Het bedrijf heeft vandaag de dag drie eigenaren namelijk Ad, René en Jim van Eeden.

Met de toetreding van Jim binnen het bedrijf zal Echte bakker van Eeden nog vele jaren een begrip blijven in Noordwijkerhout en de wijde omgeving. Met als lijfspreuk:

‘Wij maken uw brood en banket met pure passie’